Ons tarwe rietje

cocktail with happy straw

Meer dan een half miljard plastic rietjes gebruiken worden er dagelijks verbruikt. Wist je dat? In 2050 zwemt er waarschijnlijk meer plastic dan vis in de oceanen…

HAY!

Dat moet
     anders!

Daarom worden onze HAY! Straws gemaakt van 100% natuurlijk tarwe. Na de oogst, snijden we de granen tot het duurzame tarwe rietje. Dat slurpt goed!

Natuurlijk. Glutenvrij

Glutenfree

Ons duurzame rietje is gemaakt van tarwe en niets meer dan dat. Ho, wacht eens. Zitten er in tarwe geen gluten? Meestal wel ja. Maar in ons tarwe rietje niet. Deze past naadloos in een glutenvrij dieet! Ook bij een gluten-intolerantie kan het ons duurzame rietje veilig gebruikt worden.

Handgeselecteerde tarwe

Handselected wheat

Onze tarwe wordt met de hand geoogst en alleen de beste granen worden exclusief en handgeselecteerd voor HAY! Straws. Het resultaat is een premium tarwe rietje gekenmerkt door het allerhoogste kwaliteitsniveau. 

100% biobased

Onze duurzame rietjes zijn stuk voor stuk 100% natuurlijk of biobased. Dat onderstrepen we graag met feiten. Recent heeft het USDA (United States Departement of Agriculture) de natuurlijke afkomst van ons duurzame rietje volledig erkend en ons het label 100% biobased toegekend!

100% composteerbaar

Biodegradable

HAY! Straws zijn 100% natuurlijk en composteerbaar. Na gebruik gooi je deze duurzame rietjes gewoon bij het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Want plastic afval is zó 2018. Liever breken we de boel biologisch af. Lang leve de compost!

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is een must. Daarom gebruiken we voor ons duurzame rietje alleen maar gewassen en grondstoffen die niet genetisch gemodificeerd zijn. Ons rietje is niet alleen GMO-vrij, maar wordt ook geproduceerd op basis van de FDA Food Contact Safety Guidelines in onze eigen fabriek. Via barcodes op ons product, volgen we de ‘lifecycle’ van elk rietje op de voet. Zo weten we van elke zending precies van welk gewas en welke boer de grondstoffen vandaan komen. Doordat we op deze manier de hele keten -van zaadje tot rietje- inzichtelijk hebben, kunnen we deze hoge veiligheidsstandaarden blijven garanderen.

StrawZ ondersteunt kleine boeren

Small farmer support

Onze tarwe kopen we het liefst in bij kleine boeren. We geven ze graag de kans te profiteren van een duurzame tarweproductie. Hoe minder restafval, hoe beter. Wij een duurzaam rietje, zij een eerlijke financiële vergoeding. Win-win! 

Niet toxisch

Ons rietje bevat geen glyfosaat (RoundUp). Om de veiligheid van ons rietje te waarborgen, wordt ze in batches voortdurend getest op meer dan 500 chemische residuen. Al deze testen wijzen uit, dat ons duurzame rietje voldoet aan alle voedselveilige normen.

Minimaal verwerkt

Minimal processed

In tegenstelling tot papieren rietjes die verpulpt worden met chemicaliën, zijn HAY! Straws puur natuur. Na de oogst wordt de tarwe op lengte gesneden en daarna driemaal grondig gespoeld in steriel water om vuil en bacteriën te verwijderen. Chemicaliën worden NOOIT toegevoegd. Het resultaat is een duurzaam rietje.

Eco-verpakking en FSC®-papier

Eco packaged

Ons tarwe rietje wordt verpakt in ongebleekte kraftdozen met op soja- gebaseerde inkten. Al onze communicatiematerialen worden gedrukt op duurzaam recycled én FSC®-gecertificeerd papier. Uiteraard leveren we onze rietjes in een plasticvrije verpakking. Niet meer dan logisch! #ditchplastic

 

Drinking woman

Search