• Login

Search

Waarom tarwerietjes van StrawZ het betere alternatief zijn voor metalen rietjes

In de zoektocht naar milieuvriendelijke alternatieven voor plastic rietjes hebben metalen rietjes hun intrede gedaan. Hoewel metalen rietjes duurzamer zijn dan hun plastic tegenhangers, zijn er toch enkele nadelen verbonden aan het gebruik ervan. In dit artikel bespreken we waarom tarwerietjes van StrawZ een beter alternatief zijn voor metalen rietjes en hoe ze kunnen bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst.Plastic rietjes verdwijnen. Wat nu? 

De reden achter het verdwijnen van plastic rietjes. De afgelopen jaren is er wereldwijd een groeiend besef ontstaan over de negatieve impact van plastic afval op het milieu, met name op onze oceanen. Plastic rietjes behoren tot de meest voorkomende soorten plastic afval, wat heeft geleid tot een toenemende druk op bedrijven en overheden om actie te ondernemen.

In reactie hierop zijn er wetten en regelgeving ingevoerd die het gebruik van single-use plastics (SUP-wetgeving), waaronder plastic rietjes, verbieden of ontmoedigen.

Dit heeft ertoe geleid dat zowel consumenten als bedrijven op zoek zijn gegaan naar duurzame en milieuvriendelijke alternatieven, zoals metalen rietjes en de StrawZ tarwerietjes.

Het verdwijnen van plastic rietjes is een belangrijke stap in de richting van een groenere en duurzamere toekomst voor onze planeet. Maar zijn metalen rietjes het duurzame alternatief? Zo worden ze wel neergezet in de markt. Wij bij StrawZ denken dat het nog beter kan. Namelijk rietjes van tarwe.

Rietjes van tarwe >Nadelen van metalen rietjes

1 Veiligheidsrisico's en ongemak

Metalen rietjes kunnen onbedoeld leiden tot verwondingen bij het gebruik ervan, vooral bij kinderen. Ze zijn hard en onbuigzaam. Dit kan leiden tot serieus letsel als iemand te hard bijt, valt of te enthousiast slurpt. Bovendien zijn metalen rietjes niet altijd prettig om uit te drinken, aangezien ze snel de temperatuur van een drankje aannemen, wat onaangenaam is bij zowel warme als koude dranken.


2 Moeilijke reiniging en onderhoud

Hoewel metalen rietjes vaatwasmachinebestendig zijn, is het reinigen van de binnenkant een uitdaging. Vaak zijn speciale borstels nodig om ervoor te zorgen dat de metalen rietjes goed schoon worden. Dat kost veel extra tijd en moeite en biedt geen enkele garantie voor een schoon rietje. Na verloop van tijd kunnen de metalen rietjes krassen en slijtage vertonen. Wat de drink ervaring niet ten goede komt. 


Metalen rietjes duurzaam? Kies voor het milieuvriendelijke alternatief! 

StrawZ tarwerietjes zijn gemaakt van tarwestengels, een natuurlijk bijproduct van de tarweproductie. Ze zijn 100% biologisch afbreekbaar, composteerbaar en vrij van chemicaliën. Hierdoor zijn ze niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor metalen rietjes, maar ook voor plastic rietjes.

Onderzoek wijst uit dat de rietjes ook volledig geschikt zijn voor mensen met een gluten allergie. 

Bestel wholesale >


Toepassingen van StrawZ tarwerietjes in plaats van metalen rietjes

StrawZ tarwerietjes zijn een uitstekende keuze voor horecazaken, strandtenten, cocktailbars of cateringbedrijven die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk alternatief voor metalen rietjes. Ze zijn hygiënisch, veilig en bieden een comfortabele drinkervaring voor gasten.

Zelf de voordelen van StrawZ tarweritjes ervaren?

Vraag een gratis box aan >


Duurzaam ondernemen - met impact

Hoewel metalen rietjes een stap in de goede richting zijn voor het vervangen van plastic rietjes, zijn StrawZ tarwerietjes een nog beter alternatief. Ze zijn milieuvriendelijk, veilig en comfortabel in gebruik, en vereisen geen reiniging of onderhoud.

Door te kiezen voor StrawZ tarwerietjes, kunnen we samen bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst, vrij van de nadelen die metalen rietjes met zich meebrengen.

Weg met dat (bio)plastic, papier of cheap ass tarwe of rietstro dat op een niet-eerlijke en ethische manier is geproduceerd. En presto! Een tarwe of rieten drinkrietje van StrawZ in dat glas, blik of fles. Dat is ethisch en duurzaam ondernemen met impact! Het ziet er niet alleen veel mooier uit, het voelt en drinkt ook veel beter.

Vraag een gratis box aan >